Spirit

Kuollut 8.7.2016

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Virallinen nimi: Spirit
VRL-tunnus: ei rekisteröity
Sukupuoli: Ori
Rotu: Mustangi
Syntymäaika: 2011 (2 IRL-kk = 1 URL-a)
Säkäkorkeus: 151 cm
Väri: Ruunivoikko

Ex-omistaja: Firefoot Farm
Omistaja: Katariina K, VRL-00700
Asuintalli: virtuaalitalli Mustang

Spirit - villi ja vapaa. Uljas, mustangilaumansa johtajaori kiinniotettiin Adop-A-Horse -organisaation luvalla loppuvuodesta 2014 ja taival sen kanssa ei ole ollut helppo, mutta sitäkin palkitsevampi. Spirit näytti jo kiinniotossa taistelevansa vapaudensa puolesta henkensä uhalla, jolloin farmin apulainen sai pahan osuman Spiritin potkusta ja joutui sen vuoksi lääkäriin asti. Lopulta ori saatiin tuotua Firefoot Farmille asti, jossa se sai heti jäädä pyöröaitaukseen ulkoilemaan sen korkeiden aitojen vuoksi. Spirit juoksi aitauksessa ympyrää molempiin suuntiin parin tunnin ajan, kaatuili sille epänormaalin perheällä alustalla päästämättä ketään lähellekään sitä. Silloin jo tuli O'Mahoneyille vahva tunne siitä, että Spirit on ehdottomasti hevonen, jota ei pysty koskaan täysin kesyttämään.

Koska Spirit oli kuitenkin jo kiinniotettu, ei sitä kehdannut enää vapauteenkaan päästää - siitähän olisi naurettu ja maine kärsinyt. Kotvasen ehti Spirit vain seistä toimettomana, kunnes se alkoi hitaasti päästää ihmisiä aina vain lähemmäs ja lähemmäs itseään. Ensikosketuksen ihmisiin saatuaan otti edistys kuitenkin takapakkia ja pitkä prosessi aloitettiin uudestaan. Hiljalleen Spiritin ja isäntäperheen vanhimman tytön, Carleyn, välille alkoi syntyä luottamusta ja orille uskalsi jo kokeilla satulaa selkään. Koulutuksessa on menty tasaiseen tahtiin kaksi askelta eteen, yksi taaksepäin ja nyt voidaan jo hieman huokaista helpotuksesta sillä Spirit hyväksyy jo ratsastajan selkään ja osaa kohtalaisesti eri apujen merkitykset. Apujen totteleminen, noh... Se onkin sitten täysin toinen tarina.

Tätä nykyä Spirit on hyvinä päivinään rauhallinen ja lempeä hevonen, mutta sen hyväntuulisuus muuttuu päivästä toiseen kuin tuuliviiri. Toisinaan Spirit osaa olla oikea paholainen villeine kohtauksineen. Spirit on pääasiassa karjapaimenten käytössä, mutta Carley on innostunut viemään sitä välillä myös lännenratsastuskilpailuihin. Sen kanssa ei pahemmin lännenratsastusta harjoitella, vaan kaikki harjoittelu ja kouluttamine siihen on tapahtunut ja tapahtuu edelleen jokapäiväisen karjanpaimennuksen ohella. Kuten aiemmin jo kerrottiin, Spirit osaa kyllä eri apujen merkitykset ja tietää mitä ratsastaja odottaa sen silloin tekevän, mutta Spiritin oma, vahva tahto puskee hyvin usein esiin varsinkin kovassa ja kiivaassa vauhdissa, eikä se välttämättä tottele ratsastajaa ollenkaan. Silloin ratsastaja löytää itsensä helposti rodeoratsun lailla pukittelevan ja hurjaa vauhtia kohti ääretöntä nelistävän hevosen selästä, jota ei välillä pysäytä muu kuin seinä. Spirit harvemmin on ratsastajansa täydessä hallinnassa, eikä se ole kovin herkkä muille kuin eteenpäin vieville avuille.

Luonteesta kiitos Firefoot Farmin väki!

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. tuntematon ii. tuntematon iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. tuntematon iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. tuntematon ei. tuntematon eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. tuntematon eei. tuntematon
eee. tuntematon

Spirit on syntyperältään aito villihevonen, joka on kiinniotettu preerian mustangilaumasta. Sen sukutaulusta ei ole täyttä varmuutta, mutta O'Mahoneyn perhe muistelee nähneensä Spiritin synnyinvuonna ruunivoikon orivarsan ruunikon, pienen mustangitamman kanssa. Oletettavasti tuo tamma oli Spiritin emä. Harmillisesti tätä tammaa ei kuitenkaan enää nähty sen jälkeen, joten mahdollista on että Spiritin emä on otettu kiinni jonkun toisen toimesta tai että se on jo siirtynyt ikivihreille preerioille laukkaamaan.

Mustangilaumassa, josta Spirit otettiin kiinni, oli kaksi muuta oria Spiritin lisäksi. Toinen oli parivuotias kimo mustangiori ja toinen, selvästi jo varttuneempi voikko ori. Värigenetiikan puolesta on mahdollista, että tämä voikko ori olisi Spiritin isä. Mahdollista on kuitenkin myös se, että Spiritin emän on astunut lauman ulkopuolinen ori tai että isäori on jo kuollut.

Sukuselvityksestä kiitos Firefoot Farmin väki!

Spiritin jälkeläiset

6.3.2016 o. Mustang's Timothy, e. Lenmana
4.3.2016 t. Mustang's Arista, e. Naira
11.1.2016 o. Mustang's Domingo, e. Luminosa
5.9.2015 t. Mustang's Lonely, e. Winterlynn
30.8.2015 t. Mustang's Nakoma, e. Glory

Spiritistä on otettu 3 käyttökertaan pakastespermaa.

Kilpailutulokset

Spirit on jäänyt kisaeläkkeelle 1.6.2015.
WRJ-sijoituksia yhteensä 12, joista voittoja 1.

WRJ:n alaiset lännenratsastuskilpailut (vain sijoitukset)

Vuosi 2015

31.01. Syringa Ranch, WRJ-CUP - halter 2/61
31.01. Syringa Ranch, WRJ-CUP - pole bending 3/60
31.01. Syringa Ranch, WRJ-CUP - keyhole race 3/47
12.01. Stableyard- cutting 6/51
12.01. Stableyard - ranch trail 3/54
11.01. Stableyard - keyhole race 6/55
11.01. Stableyard - ranch trail 6/54
07.01. Stableyard - pole bending 7/57
07.01. Stableyard - keyhole race 1/55
05.01. Stableyard - pole bending 4/57
04.01. Stableyard - keyhole race 6/55
04.01. Ascuns Farm - pole bending 7/60


Tekijänoikeudet / Copyrights
Sivusto on virtuaalitalli, joten mikään sivuilla kirjoitettu ei pidä paikkaansa vaan on mielikuvituksen tuotetta!