ETUSIVU     ☆     ESITTELY     ☆     HEVOSET     ☆     KASVATUS


Tallin esittely

Tutustu tallin henkilökuntaan!

Virtuaalitalli Mustang sijaitsee Yhdysvaltojen Nevadassa Carson City-nimisessä kaupungissa lähellä Lake Tahoe-järveä. Nevadassa sää on lämmintä lähes ympäri vuoden ja talvellakin pysytään plussan puolella. Tämän vuoksi hevoset ovat lähes kokoajan ulkona. Ainoastaan pahimmilla myrskyillä ne siirretään talleihin.

Mustangissa on useampia tallirakennuksia, sillä onhan hevosiakin useita kymmeniä. Tallit ovat kodikkaita, kattaen kuitenkin kaiken tarvittavan. Karsinat ovat kooltaan 8 neliötä ja jokaisessa niissä on ikkuna pihalle, ruoka- ja juomakupit sekä liukuovi. Kuivikkeena käytetään sahanpurua. Jokaisen hevosen omia varusteita säilytetään karsinan vieressä olevassa syvennyksessä. Samasta syvennyksestä löytyy seinältä hevosen hoito- ja ruokintaohjeet.

Maastoreittejä löytyy useampia. Yksi pitempi kiertää koko Lake Tahoen järven, jolle kertyy pituutta huimat 166km. Reitillä on muutama kotapaikka, joihin on mukava leiriytyä grillailemaan. Tallialueelta löytyy kolme harjoituskenttää, joissa on hyvät puitteet lännenratsastustreeneille. Maneesia tallilla ei ole.

Koska hevoset ulkoilevat lähes ympäri vuoden, löytyy tallialueelta useampia laitumia sekä pienempiä tarhoja. Laitumet kierretään kolme kertaa viikossa tarkastaen, että ne ovat kunnossa ja ettei sieltä löydy mitään muitakaan yllätyksiä. Laitumilla on useita juoma-astioita sekä katoksellisia suojapaikkoja.

Virtuaalinen historia

Virtuaalitalli Mustang on aloittanut toimintansa nimellä Mustangtalli 21.7.2001. Jo alkuaikoina tallista löytyi mustangeja, mm. Mustang's Jäbä. Tallin ensimmäinen kasvatti oli mustangi-ori Mustang's Jätkä. Talli toimi Expagessa saman vuoden syys-lokakuuhun saakka, jolloin se muutti Geocitiesiin.

Vuoden 2002 maaliskuussa tallin toiminta muuttui ja samalla myös nimikin. Nimeksi tuli Cold Stud ja kasvatusrotuina tallilla olivat shetlanninponi, norjanvuonohevonen ja islanninhevonen. Tämän jälkeen tallin nimi muuttuikin tiuhaan tahtiin, nimiä olivat mm. Katan talli ja Katan virtuaalitalli. Heinäkuussa 2002, tasan vuoden päästä tallin syntymisestä, tallin nimi vaihdettiin takaisin Mustangtalliksi ja silloin mukaan tulivat lännenratsastus ja amerikkalaiset hevosrodut. Mustangtalli toi tällöin ensimmäisenä virtuaalimaailmaan mm. american curly horset. Tähän aikaan talli myös järjesti aktiivisesti kilpailuja, myös muita kuin lännenratsastuskilpailuja. Tähän aikakauteen kuuluu ehdottomasti mustangi-ori Mysterious.

Vuonna 2004 Mustangtalli lopetti. Loppusyksystä kuitenkin syntyi uusi talli, islanninhevostallitalli Gorawen. Gorawenin tarina jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä keväällä 2005 Gorawen lopetti ja palattiin takaisin vanhaan. Tällä kertaa talli sai nimen Mustang Ranch ja lännenratsastus palasi kuvioihin. Maaliskuussa 2006 Mustang Ranch kuitenkin lopetti toimintansa.

Catherine Farm syntyi toukokuussa 2006, joka toimi aktiivisena tammikuuhun 2007 saakka. Keväällä alkoi hevosten myynti, mutta jo elokuussa 2007 palasi Mustangtalli jälleen kuvioihin. Parin kuukauden ajan talli pysyi pystyssä, mutta sitten se taas unohtui, kunnes kesäkuussa 2008 Mustangtalli vaihtui virtuaalitalli Mustangiksi. Tällöin kuvioihin tuli mustangilaumojen hoito. Pikkuhiljaa virtuaalitalli Mustang taas lakkasi toimimasta, kunnes kesäkuussa 2011 virtuaalitalli Mustang palasi taas elävien kirjoihin. Toimintatavat ovat hieman muuttuneet, mutta tallin ideologia ja tyyli ovat pysyneet samana.


Tekijänoikeudet / Copyrights
Sivusto on virtuaalitalli, joten mikään sivuilla kirjoitettu ei pidä paikkaansa vaan on mielikuvituksen tuotetta!